Julinspirerad vegetarisk lunchbuffé – vardagar 11.30–14.15

Julsäsongen är här och 2–20 december serverar vi på vardagar vegetarisk buffé med julinspirerade inslag. samband med vintersäsongen botaniserar vi bland rotsaker från våra svenska odlare. Här har julens smaker företräde – saffran, nejlika, kanel, apelsin, granatäpple, dadlar, nötter och klorofyllstinn grönkål tar plats i buffén.

Alla rätter är tillagade av regionala ekologiska råvaror, så långt det är möjligt. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande och julinspirerad matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

På buffébordet:
Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Pris 165:- per person
Dagens soppa 115:- inklusive blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te

Smörgåsar och bakverk
Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar  veckans alla dagar.
Smörgåsar 59–98:-

I helgen serveras också go´saker

Under helg erbjuder vi en vegetarisk á la carte-rätt (ofta en gryta på höst/vinter), två vegetariska soppor och fyra olika vegetariska smörgåsar.
Dessutom dukar vi upp en större buffé med hembakade bakverk. Ingen vegetarisk buffé serveras på helger (lördag och söndag samt röda helgdagar och vissa ”klämdagar”.)

På helger kan vi inte ta bordsreservationer senare än 11.30.

Har du matallergi?
Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de hanteras dagligen i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Öppettider:

Måndag–fredag: 11.00–16.00
Lördag–söndag: 11.00–16.30
Vegetarisk lunchbuffé serveras helgfria vardagar 11.30–14.15
23 dec–7 jan serveras helgmeny.
Julhelg, 24–26 dec, och nyårshelg, 31 dec–1 jan, stängt.

OBS: Afternoon Tea har en paus under höst–vinter 2019/2020


Fyra kokböcker och en barnbok

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra fyra kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Vegetariskt (2015), Bakat (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr. Här finns också en barnbok (6–9 år); Magiska skatter i vår trädgård, där Holmfridur Hardardottir tillsammans med Bosse Rappne besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Pris 49 kr.

Läs mer om böckerna >>

Bordsreservation – vardagar

För sällskap på minst fyra personer finns möjlighet att på vardagar göra en bordsreservation mellan kl 11.30–13.30. Möjlighet att boka bord på lördagar och söndagar återkommer senare. Väl mött.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ snedstreck MM snedstreck DD
    Genom att lämna dina uppgifter till oss samtycker du till sådan behandling av personuppgifter som beskrivs i vår Integritetspolicy.