Trädgårdscaféet

Inne i växthusen finns vårt Trädgårdscafé som bjuder på en härlig utsikt över odlingen. Här vill vi inspirera dig till att utforska livets goda; koppla av med ett glas vin, njuta av smakrik och vällagad mat och frestande hembakta bakverk. Varmt välkommen på en välbehövlig paus från långpromenaden eller växtinköpet inne hos oss!

 

Afternoon Tea

Nypremiär 21 januari

 

Helger

Under helgerna fokuserar vi på avkoppling och njutning. Vi vill verkligen ge dig chansen att få en bit av livets söta och goda! Vi dukar upp ett stort kaffebord med massor av hembakta kakor, tårtor och andra gotter.
Du som vill ha lite mer i magen erbjuder vi dagens gryta eller dagens soppa. Till dessa rätter ingår sallad, smör, bröd, mineralvatten och kaffe/te.
Dagens gryta 135:-
Dagens soppa 115:-

Vegetarisk lunchbuffé serveras endast på vardagar

Under vardagar serverar restaurangen vår omtalade vegetariska buffé där ljuvliga varmrätter, innovativa sallader, soppor och hembakt bröd står på menyn. Våra kockar utforskar dagligen smaker från världens alla kök. Bufféns olika rätter är alltid gjorda på säsongens råvaror, som i möjligaste mån är ekologiska och närodlade. Vår målsättning är att erbjuda dig en spännande matupplevelse som har det där lilla extra. Hos oss kan du även beställa ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

På buffebordet

Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Dagens soppa – kan köpas separat för 115:- inklusive smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te
Pris 165:- per person.

Har du matallergier?
Vi eftersträvar alltid att dagligen servera några rätter som är fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Observera att du som är mycket känslig för dessa ämnen bör vara medveten om att det kan finnas spår av dem eftersom de hanteras dagligen i köket.Vi använder vanligen förekommande kryddor som: Chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Smörgåsar

Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar.

Smörgåsar 59-98:-

Öppettider

Måndag – Fredag: 11:00 – 16:00
Lördag – Söndag: 11:00 – 16:00
Vegetariska lunchbuffén serveras helgfria vardagar 11:30 -14:00
Med reservation för ändringar.

Aktiviteter på Trädgårdscaféet

Nystart för Afternoon tea – söndagar fr o m 21 januari,
söndagar kl. 12.00 – 16.00
Välkommen att boka bord

13 februari – Fettisdagen
14 februari – Alla hjärtans dag
8 mars – Internationella kvinnodagen
20 mars – Vårdagsjämning
30 mars-2 april – PÅSK
15-31 maj – Primörveckor på Slottsträdgården
6 juni – Sveriges nationaldag och färskpotatisens dag

Varmt välkomna!

Kokboken

”Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet” bjuder på massor av  inspirerande bilder och frestande gröna recept!  Boken passar alla som vill laga mer vegetarisk mat eller som vill få inspiration till gröna tillbehör till exempelvis fisk eller kött. I boken finns lättlagade recept på matbröd, fräscha sallader, mättande soppor, härliga bakverk och varmrätter. Här finns också tips på gröna alternativ till den klassiska julmaten. Kokboken finns att köpa hos oss för 195:-

Slottsträdgården Ulriksdal – Mat och njutning från Trädgårdscaféet

Författare: Katarina Nordgren. Foto: Tomas Södergren.

Bordsreservation

Vi tar emot reservationer för sällskap om minst 4 personer. Reservation kan endast göras inomhus. Lördagar och söndagar är tiden 11.00 - 13.00 bokningsbar därefter gäller drop in.