Personal serverar dig maten – kontantfritt

I dessa tider – när oro smittar oss alla – serverar personalen i Trädgårdscaféet all mat. Och vi har också valt en kontantfri miljö. Detta som extra  säkerhetsåtgärder för att slippa för många handgrepp och personer.
I Trädgårdscaféet arbetar vi löpande med livsmedelshygien. Och enligt Livsmedelsverket finns ingenting som tyder på att covid-19, coronaviruset, sprids till människor via livsmedel.
Vi har genomfört en intern riskbedömning. Våra medarbetare följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Att vara extra noga med sin handhygien och stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk. Vi håller oss uppdaterade på utvecklingen på daglig basis.
Samtidigt har du möjlighet att boka bord i avskildhet för viktiga möten, styrelser, ledningsgrupper eller andra sällskap.
Skicka en boxningsförfrågan här via hemsidan. Eller ring direkt konferensavdelningen; 08 655 28 94 eller maila till Konferens@rappne.se
Vänliga hälsningar – Peter Kothe, restaurangchef

Med våren följer fantastiska primörer

Våren vaknar så sakteliga. Med långsamt stegrande vårvärme och ökat fågelkvitter. Och när våren snart når kulmen i ett crescendo tar fantastiska primörer stor plats i vår vegetariska buffé (serveras vardagar). Med varsam hand tillagas bland annat mjäll kajplök, krispig sparris och söta morötter. Ja, ni hör själva hur smarrigt det låter.
Helgmenyn består av en vegetarisk á la carte-rätt (ofta gryta), två vegetariska soppor och fyra olika vegetariska smörgåsar. Dessutom dukar vi upp en större buffé med hembakade bakverk.
Alla våra rätter är tillagade av regionala ekologiska råvaror, så långt det är möjligt. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

På buffébordet:
Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Soppa
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Pris 165:- per person
Dagens soppa 115:- inklusive blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te

Smörgåsar och bakverk
Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar.
Smörgåsar 59–98:-

På helgen serveras normalt dessa go´saker

Under helgen erbjuder vi normalt en vegetarisk á la carte-rätt (ofta en gryta på höst/vinter), två vegetariska soppor och fyra olika vegetariska smörgåsar.
Dessutom dukar vi upp en större buffé med hembakade bakverk. Ingen vegetarisk buffé serveras på helger (lördag och söndag samt röda helgdagar och vissa ”klämdagar”.)

På helger kan vi inte ta bordsreservationer senare än 11.30.

Har du matallergi?
Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de hanteras dagligen i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Öppettider:

Måndag–söndag: 11.00–16.30
Vegetarisk lunchbuffé serveras helgfria vardagar 11.30–14.15


Fyra kokböcker och en barnbok

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra fyra kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Vegetariskt (2015), Bakat (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr. Här finns också en barnbok (6–9 år); Magiska skatter i vår trädgård, där Holmfridur Hardardottir tillsammans med Bosse Rappne besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Pris 49 kr.

Läs mer om böckerna >>

Bordsreservation lunch

För sällskap på minst fyra personer finns möjlighet att reserva bord vardagar mellan kl 11.30–13.30 och helger mellan 11.00-11.30. Väl mött! (Vegetarisk lunchbuffé serveras helgfria vardagar 11.30-14.15.)
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD