Försmak av sommaren – Frilandsfiket öppet

(Obs; Kan krävas lite längre kötid än normalt under pandemin)

Försommaren smyger sig på, ljuset breder ut sig och Frilandsfiket – fjolårets succé – har öppnat. Något begränsad meny men garantera högt i tak.
I köket botaniserar vi bland rotfrukter, selleristjälkar, paprika och broccoli. Och så slungar vi det mest svenska som finns, potatis – som för övrigt härstammar från Peru.

Alla våra rätter är tillagade av regionala ekologiska råvaror, i möjligaste mån. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

I lunchbuffén ingår:
Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Soppa
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Pris 165:- per person
Dagens soppa 115:- inklusive blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te

Smörgåsar och bakverk
Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar.
Smörgåsar 59–98:-

Värt att notera i kön under pandemin

• Vid bordsreservation till lunchbuffén är du garanterad bord (11.30–14.15). Men bordsreservation ger inte företräde till buffé & kassa. Alla måste köa.
• Under pandemin kan kön till caféet upplevas som längre med lite längre kötid än normalt. En följd av att vi håller avstånd och tillåter begränsat antal personer samtidigt vid buffén.
• Notera att det alltid finns icke bokningsbara platser i Trädgårdscaféet och alla platser utomhus, på innergård/uteservering, är obokningsbara.
• Det går inte att boka bord lördagar och söndagar samt helgdagar (klämdagar) när vi inte serverar buffé.

Helger serveras dessa go´saker

Under helgen erbjuder vi normalt en vegetarisk soppa, och en gryta samt vegetariska smörgåsar. Dessutom hembakade bakverk. Vegetarisk lunchbuffé serveras inte på helger (lördag och söndag samt röda helgdagar och vissa ”klämdagar”.)

Har du matallergi?
Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de hanteras dagligen i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Öppettider:

Alla dagar: 11.00–16.30.
Vegetarisk lunchbuffé serveras helgfri vardag, 11.30–14.15.
Frilandsfiket: 10.00–16.00, när vädret tillåter.


Boka bord

Använd formuläret här nedan för att skicka in din reservation.

Det går inte  att boka bord lördagar och söndagar samt vissa helgdagar (klämdagar) när vi inte serverar buffé.

Vi sätter säkerheten främst

Välkommen – under coronapandemin gäller en rad säkerhetsåtgärder; Plexiglasskivor omgärdar maten. Kontantfri miljö. Speciellt kösystem med handtvätt. Noggrann spritning av händerna krävs innan entré till bufféområdet, där max 6 personer får vistas samtidigt. Max 4 personer vid samma bord oavsett om ni tillhör samma sällskap. Kontakta cafépersonal så hjälper de er att hitta bord.
Röda markeringar i golvet – 1,5 m – synliggör avstånd. Cafépersonal bär gula västar för snabbt bistånd.
Bordsreservation möjlig – men inte efter kl 11.30 på helger.

”Uppdaterar oss dagligen”

Trädgårdscaféet arbetar löpande med livsmedelshygien. Enligt Livsmedelsverket tyder ingenting på att covid-19, coronavirus, sprids till människor via livsmedel.
Vi har genomfört intern riskbedömning och håller oss uppdaterade dagligen. Medarbetarna följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Är extra noga med handhygien och stannar hemma vid minsta sjukdomskänsla. Finns möjlighet att boka bord i avskildhet, fler än fyra personer vid flera bord.
Skicka bokningsförfrågan via hemsidan. Eller ring konferensavd; 08 655 28 94  Mail;  Konferens@rappne.se
Vänliga hälsningar – Peter Kothe, restaurangchef

Tre kokböcker och en barnbok

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra tre kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Vegetariskt (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr.
Här finns också en barnbok (6–9 år); Magiska skatter i vår trädgård, där Holmfridur Hardardottir tillsammans med Bosse Rappne besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Pris 49 kr.

Läs mer om böckerna >>