Vi sätter mustig smak på hösten

(Obs; Kan krävas lite längre kötid än normalt)

Hösten är här med hög kall luft och vackert soliga dagar. Nästan allting skall skördas inför vintern, men vi njuter av färska örter som persilja, dill, salvia och timjan innan frosten gör intrång. Här stundar mustiga grytor, värmande soppor och härliga sallader på grönsaker från våra svenska grönsaks- och fruktodlare som; Stora Tollbygård, Ugglarp, Widegrens och Frukttodlarna Bäcklunda – några bland många.
Alla våra rätter är tillagade av regionala ekologiska råvaror, i möjligaste mån. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

I lunchbuffén ingår:
Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Soppa
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Pris 165:- per person
Dagens soppa 115:- inklusive blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te

Smörgåsar och bakverk
Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar.
Smörgåsar 59–98:-

Notera vid bordsreservation

• Vid bordsreservation  till lunchbuffén är du garanterad bord (11.30–14.15). Men reservation ger inte företräde till buffé & kassa. Alla måste köa.
• Du kan inte boka bord på lördagar och söndagar samt helgdagar (klämdagar) när vi inte serverar buffé.
• Eftersom vi fortfarande håller avstånd kan kön till caféet upplevas som längre med lite längre kötid än normalt.

Helger serveras dessa go´saker

Under helgen erbjuder vi normalt en vegetarisk soppa, och en gryta samt vegetariska smörgåsar. Dessutom hembakade bakverk. Vegetarisk lunchbuffé serveras inte på helger (lördag och söndag samt röda helgdagar och vissa ”klämdagar”.)

Har du matallergi?
Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de hanteras dagligen i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Öppettider:

Alla dagar: 11.00–16.30.
(Från 18 okt: 11.00–16.00, vardag & 11.00–16.30, helg.)
Vegetarisk lunchbuffé serveras helgfri vardag, 11.30–14.15.


Boka bord

Använd formuläret här nedan för att skicka in din reservation.

Det går inte att boka bord på lördagar och söndagar samt vissa helgdagar (klämdagar) när vi inte serverar buffé.

Tre kokböcker och en barnbok

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra tre kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Vegetariskt (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr.
Här finns också en barnbok (6–9 år); Magiska skatter i vår trädgård, där Holmfridur Hardardottir tillsammans med Bosse Rappne besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Pris 49 kr.

Läs mer om böckerna >>