Julinspirerad lunchbuffé –  alla vardagar

Under några vinterveckor är vår populära lunchbuffé julinspirerad – igen. Kom & smaka. Coronapandemin innebär en rad säkerhetsåtgärder; Plexiglasskivor omgärdar maten. Gäster använder plasthandske. Kontantfri miljö. Speciellt kösystem med möjlighet till handtvätt. Halverat antal platser. Bordsreservation är möjlig – inte efter kl 11.30 på helger.
Kontakta cafépersonal så hjälper de er att hitta bord. Röda markeringar i golvet – 1,5 m – synliggör avstånd. Cafépersonal bär gula västar för snabbt bistånd. Trädgårdscaféet stänger 16.00 (vardag) och 16.30 (helg).

I Trädgårdscaféet arbetar vi löpande med livsmedelshygien. Enligt Livsmedelsverket tyder ingenting på att covid-19, coronavirus, sprids till människor via livsmedel.
Vi har genomfört intern riskbedömning. Vi håller oss uppdaterade dagligen. Våra medarbetare följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Är extra noga med handhygien och stannar hemma vid minsta sjukdomskänsla.
Finns möjlighet att boka bord i avskildhet för möten, styrelser, ledningsgrupper eller andra sällskap.
Skicka bokningsförfrågan här via hemsidan. Eller ring konferensavd; 08 655 28 94  Mail;  Konferens@rappne.se
Vänliga hälsningar – Peter Kothe, restaurangchef

Färggrann & smakrik höst

De glada färgernas tid är här – så också i köket. Smaka på ordet brandgult, som omgående läckert matchas med limegrönt, orange & rostrött m fl. Många är höstnyanserna. Lysande orange pumpa, mixas med underbart purpurfärgad spetskål och till det svartkål med exotisk form av en palm. Vackert både till färg och form när smakrika maträtter dominerar köket. Rostad pumpa med brynt citron och timjansmör, råkostsallad med morötter i olika färger med grönkålsdressing. Pinza med len bön-crème av svenska åkerbönor, dukkhaströssel, toppad med friterad palmkål är ett litet litet urval av vad som serveras under kommande månaderna.

Helgmenyn består normalt av en vegetarisk soppa och en gryta samt vegetariska smörgåsar. Dessutom hembakade bakverk.
Alla våra rätter är tillagade av regionala ekologiska råvaror, så långt det är möjligt. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

I lunchbuffén ingår:
Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Soppa
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Pris 165:- per person
Dagens soppa 115:- inklusive blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te

Smörgåsar och bakverk
Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar.
Smörgåsar 59–98:-

Helger serveras dessa go´saker

Under helgen erbjuder vi normalt  en vegetarisk soppa, och en gryta samt vegetariska smörgåsar. Dessutom hembakade bakverk. Ingen vegetarisk lunchbuffé serveras på helger (lördag och söndag samt röda helgdagar och vissa ”klämdagar”.)

På helger kan vi inte ta bordsreservationer senare än 11.30.

Har du matallergi?
Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de hanteras dagligen i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Öppettider:

Måndag–fredag: 11.00–16.00
Lördag–söndag: 11.00–16.30
Vegetarisk lunchbuffé serveras  helgfria vardagar 11.30–14.15


Boka julinspirerad buffé

Julinspirerad vegetarisk (lunch)buffé med ost, glögg och gottebord för dig och arbetskamraterna. Låter det lockande?
Under drygt tre veckor, 30 nov–22 dec, erbjuder Trädgårdscaféet utökad vegetarisk buffé på vardagar för slutna sällskap, 25–40 personer. Ett annorlunda ”julbord” i goda vänners (arbets)lag, med egen serveringspersonal och i egen stor lokal – Ladan. Avkopplande miljö och rejäla avstånd utlovas också.
Julmålet: Vardagar 30 nov–22 dec. Klockan: 11.30–14.15 (1 sittning). Pris/person: 350 kr inkl. moms.
Kväll: 18.00–20.30 Pris/person: 595 kr inkl. moms, lokalhyran ingår.
Bokning gör du lättast via vår julbuffé-sida.

Fyra kokböcker och en barnbok

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra fyra kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Vegetariskt (2015), Bakat (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr. Här finns också en barnbok (6–9 år); Magiska skatter i vår trädgård, där Holmfridur Hardardottir tillsammans med Bosse Rappne besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Pris 49 kr.

Läs mer om böckerna >>

Bordsreservation / Bokningsförfrågan

Här kan du/ni boka ett bord. På helger inte senare än kl 11.30.
Veg. lunchbuffé serveras helgfri vardag kl 11.30-14.15.
PS! Du vet väl att vi har en julbuffé för större sällskap?
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Personuppgifter lämnade i detta formulär kommer behandlas i enlighet med vår Integritetspolicy.