Coronaregler – för allas välbefinnande
Ingen bordsreservation före 17:e augusti

Under coronaepidemin har vi en rad säkerhetsåtgärder i Trädgårdscaféet; Plexiglasskivor omgärdar maten. Gäster använder plasthandske. Kontantfri miljö. Speciellt kösystem med möjlighet tilll handtvätt. Halverat antal platser för att undvika all trängsel. Under första halvan av augusti går det inte att göra några bordsbeställningar (via nät eller mobil).  Från den 17:e augusti återupptas den servicen.
Ta kontakt med cafépersonalen så hjälper de dig/er att hitta ett bord. Röda markeringar i golvet – 1,5 meter – synliggör avståndet. Cafépersonalen bär gula västar för att snabbt kunna bistå.
I Trädgårdscaféet arbetar vi löpande med livsmedelshygien. Och enligt Livsmedelsverket finns ingenting som tyder på att covid-19, coronaviruset, sprids till människor via livsmedel.
Vi har genomfört en intern riskbedömning. Våra medarbetare följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Att vara extra noga med sin handhygien och stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk. Vi håller oss uppdaterade på utvecklingen på daglig basis.
Samtidigt har du möjlighet att boka bord i avskildhet för viktiga möten, styrelser, ledningsgrupper eller andra sällskap.
Skicka en bokningsförfrågan här via hemsidan. Eller ring direkt konferensavdelningen; 08 655 28 94 eller maila till Konferens@rappne.se
Vänliga hälsningar – Peter Kothe, restaurangchef

Lata sommardagar med fantastiska primörer

Sommar, semester & förhoppningsvis sol. Fortfarande är det fantastiska primörer som tar stor plats i vår vegetariska buffé (serveras vardagar). Nu skördas grönsaksgodis i takt med att det mognar. Allt som dras upp ur moder jord, sköljs av och intas direkt är primörer med våra mått mätt. Och vem vill inte äta sig mätt på ljuva och mjälla rödbetor, morötter och knippen med rädisor med ätbar blast till exempel?
Helgmenyn består av en vegetarisk á la carte-rätt (ofta gryta), två vegetariska soppor och fyra olika vegetariska smörgåsar. Dessutom dukar vi upp en större buffé med hembakade bakverk.
Alla våra rätter är tillagade av regionala ekologiska råvaror, så långt det är möjligt. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

I lunchbuffén ingår:
Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Soppa
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Pris 165:- per person
Dagens soppa 115:- inklusive blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te

Smörgåsar och bakverk
Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar.
Smörgåsar 59–98:-

På helgen serveras normalt dessa go´saker

Under helgen erbjuder vi normalt en vegetarisk á la carte-rätt (ofta en gryta på höst/vinter), två vegetariska soppor och fyra olika vegetariska smörgåsar.
Dessutom finns hembakade bakverk. Allting inplastat. Ingen vegetarisk lunchbuffé serveras på helger (lördag och söndag samt röda helgdagar och vissa ”klämdagar”.)

På helger kan vi inte ta bordsreservationer senare än 11.30.

Har du matallergi?
Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de hanteras dagligen i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Öppettider:

Måndag–söndag: 11.00–16.30
Vegetarisk lunchbuffé serveras  helgfria vardagar 11.30–14.15


Fyra kokböcker och en barnbok

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra fyra kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Vegetariskt (2015), Bakat (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr. Här finns också en barnbok (6–9 år); Magiska skatter i vår trädgård, där Holmfridur Hardardottir tillsammans med Bosse Rappne besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Pris 49 kr.

Läs mer om böckerna >>

Ingen bordsreservation före 17 augusti

Det går tyvärr inte att reservera bord före 17:e augusti. (Veg. lunchbuffé serveras helgfri vardag 11.30-14.15.)
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Personuppgifter lämnade i detta formulär kommer behandlas i enlighet med vår Integritetspolicy.