Vegofest

Vegetarisk och vegansk festmat från vårt Trädgårdscafé. Plockmat, goda bröd och röror, soppor, sallader och andra rätter, kryddat med smaker från världens alla kök. Recept för alla tänkbara tillfällen, perfekta att kombinera som du själv vill, till en festlig måltid runt dukat bord eller som en generös buffé för större sällskap. Författare: Katarina Nordgren & Tomas Södergren (2019).
Pris: 225 kr.

Slottsträdgården Ulriksdal

– grön mat och njutning från trädgårdscaféet

Omkring 100 recept till g från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Rätter med grön bas som går att servera tillsammans med kött, fågel och fisk. Men också andra tips och råd från Bosse Rappne. Följ en rödbeta från frö till biff! Så kan du själv odla i liten skala. Vad göra om broccolin får  jordloppor? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård?
Författare: Katarina Nordgren & Tomas Södergren (2013).
Pris: 195 kr.

Vegetariskt


Våra enkla och okomplicerade recept, tänkta för i första hand det lilla hushållet, 1–2 personer. Recept på sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat samt ett kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetariskt ska inte vara krångligt eller svårt. För samtliga rätter gäller råvaror som du lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik. 
Författare: Katarina Nordgren & Tomas Södergren & kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook  (2015).
Pris: 145 kr.

Magiska skatter i vår trädgård

En bok för barn, 6–9 år. Följ med på ett grönt äventyr. Vi besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Bosse Rappne får sällskap av jullarna, busiga figurer med magiska krafter. Tillsammans lär vi oss om kretsloppet, fotosyntes, sopsortering, odling och mycket mer. Boken vill lustfyllt uppmuntra läsaren att reflektera kring jord och miljö:

Författare: Holmfridur Hardardottir & Bosse Rappne (2017).
Pris: 49 kr.

Böcker med många spännande recept