Vegofest

Vegetarisk och vegansk festmat från vårt Trädgårdscafé. Plockmat, goda bröd och röror, soppor, sallader och andra rätter, kryddat med smaker från världens alla kök. Recept för alla tänkbara tillfällen, perfekta att kombinera som du själv vill, till en festlig måltid runt dukat bord eller som en generös buffé för större sällskap. Författare: Katarina Nordgren & Tomas Södergren (2019).
Pris: 225 kr.

Slottsträdgården Ulriksdal

– grön mat och njutning från trädgårdscaféet

Omkring 100 recept från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Rätter med grön bas som går att servera tillsammans med kött, fågel och fisk. Men också andra tips och råd från Bosse Rappne. Följ en rödbeta från frö till biff! Så kan du själv odla i liten skala. Vad göra om broccolin får jordloppor? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård?
Författare: Katarina Nordgren & Tomas Södergren (2013).
Pris: 275 kr.

Vegetariskt


Våra enkla och okomplicerade recept, tänkta för i första hand det lilla hushållet, 1–2 personer. Recept på sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat samt ett kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetariskt ska inte vara krångligt eller svårt. För samtliga rätter gäller råvaror som du lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik.
Författare: Katarina Nordgren & Tomas Södergren & kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook (2015).
Pris: 140 kr.

Bakat

I bakat från Slottsträdgården Ulriksdal bjuds på klassiska drömmar, kolasnittar, rull-tårtor och kardemummabullar – men också nya kaffebröds- favoriter som citronmarängpaj, mangocheesecake, pelargon- kaka och en alldeles ljuvlig choklad- och zucchinitårta!

Författare: Katarina Nordgren & Tomas Södergren (2015). Pris: 195 kr.

 

Böcker med många spännande recept