Vinterns smaker har företräde

Vintersäsongen är  här – med nya friska smaker som präglar den vegetariska lunchbuffén (vardagar 11.30–14.15). Mycket mustiga och värmande grytor, med baljväxter från Nordisk råvara. Självklart kål i alla dess former – gärna råhyvlad för att behålla så mycket som möjligt av näringsämnena. Mjölksyrade grönsaker dyker också upp som smaksättare. Mumsiga biffar av våra svenska rotfrukter, samt en och annan odlad svamp från Hällestad i Skåne utlovas.

Alla våra rätter är tillagade av regionala ekologiska råvaror, i möjligaste mån. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.

I lunchbuffén ingår:
Minst 3 varmrätter
Minst 3 tillagade sallader
Soppa
Frukt och bröd
Mineralvatten, kaffe/te
Pris 165:- per person
Dagens soppa 115:- inklusive blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te

Smörgåsar och bakverk
Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar.
Smörgåsar 59–98:-

Helger serveras dessa go´saker

Under helgen erbjuder vi normalt en vegetarisk soppa, och en gryta samt vegetariska smörgåsar. Dessutom hembakade bakverk. Ingen vegetarisk lunchbuffé serveras på helger (lördag och söndag samt röda helgdagar och vissa ”klämdagar”.)
På helger kan vi inte ta bordsreservationer senare än 11.30.

Har du matallergi?
Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de hanteras dagligen i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

Öppettider:

Måndag–fredag: 11.00–16.00
Lördag–söndag: 11.00–16.30
Vegetarisk lunchbuffé serveras helgfria vardagar 11.30–14.15.


Vi sätter alltid säkerheten främst

Välkommen – under coronapandemin gäller en rad säkerhetsåtgärder; Plexiglasskivor omgärdar maten. Kontantfri miljö. Speciellt kösystem med handtvätt. Noggrann spritning av händerna krävs innan entré till bufféområdet, där max 6 personer får vistas samtidigt. Max 4 personer vid samma bord oavsett om ni tillhör samma sällskap.  Kontakta cafépersonal så hjälper de er att hitta bord.
Röda markeringar i golvet – 1,5 m – synliggör avstånd. Cafépersonal bär gula västar för snabbt bistånd.
Bordsreservation möjlig – men inte efter kl 11.30 på helger.

”Uppdaterar oss dagligen”

Trädgårdscaféet arbetar löpande med livsmedelshygien. Enligt Livsmedelsverket tyder ingenting på att covid-19, coronavirus, sprids till människor via livsmedel.
Vi har genomfört intern riskbedömning och håller oss uppdaterade dagligen. Medarbetarna följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Är extra noga med handhygien och stannar hemma vid minsta sjukdomskänsla. Finns möjlighet att boka bord i avskildhet, fler än fyra personer vid flera bord.
Skicka bokningsförfrågan via hemsidan. Eller ring konferensavd; 08 655 28 94  Mail;  Konferens@rappne.se
Vänliga hälsningar – Peter Kothe, restaurangchef

Fyra kokböcker och en barnbok

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra fyra kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Vegetariskt (2015), Bakat (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr. Här finns också en barnbok (6–9 år); Magiska skatter i vår trädgård, där Holmfridur Hardardottir tillsammans med Bosse Rappne besöker odlingslandet, skördar morötter  och smakar på go´saker i trädgårdscaféet. Pris 49 kr.

Läs mer om böckerna >>