Loading...

Bildspel

Lite bilder på presentkort?

AKTUELLT

Bilväg avstängd

Järvavägen – från Järva krog till Ulriksdals begravningsplats – är avstängd till 31 maj

Vägbeskriving:
E4:an norrifrån: Kör av och följ skyltar mot ”Silverdal”, efter det ”Ulriksdal”. Du kommer att åka förbi Polishögskolan på vänster sida samt korsa avfarten söderifrån innan du kommer fram till en korsning med skyltar till oss.

E4:an söderifrån: Kör av avfart 170 mot Silverdal/Helenelund. Efter avfarten, skarp högersväng. Därefter rakt fram till du kommer till en korsning med skyltar till oss.

GPS och Google maps Slottsträdgårdsvägen 8.

Självplock av tulpaner

Nytt spännande år har inletts. Noterar gott om fräscha idéer, blommor i butik, plantor i växthus och överraskande smaker i caféet. Traditionellt självplock av tulpaner har inletts, egenodlade doftpelargoner tar välbehövlig plats och fröpåsar radar upp sig på led.

AKTUELLT

Vi släpper BOK!

Vi är så stolta och glada att äntligen få berätta för er om vår alldeles egna bok, VÄXTRIKET – årstiderna på Slottsträdgården Ulriksdal. I mitten av mars, när ljuset återvänder och våren spirar kommer du att kunna njuta av vår egenodlade bok av högsta kvalité. Följ med oss bakom kulisserna från kreativt frö till 192 välplanerade sidor.

VÄXTRIKET är en färgsprakande och initierad berättelse om arbetet bakom kulisserna liksom samspelet mellan växter, ljus och natur under ett år på Slottsträdgården Ulriksdal. Full av inspiration, tips och kunskap. En informativ bok som bygger på hur kretslopp, biologisk mångfald, ekologisk livs- och växtkvalitet faktiskt fungerar.

Förbeställ signerad bok på Adlibris >>

TRÄDGÅRDSCAFÉ

Vi låter dig väl smaka

Vi följer alla restriktioner och rekommendationer med råder och fortsätter att hålla ordentliga avstånd och slussar in gästerna i caféet. Det kan därför ta en stund längre att få tillgång till säsongens friska smaker & primörer som sätter sin prägel på mat & smak.
Öppettider:  11.00–16.00, vardag & 11–16.30, helg.
Vegetarisk  lunchbuffé, vardagar, 11.30–14.15.
Helger erbjuder vi  helgmenyn med vegetarisk soppa, gryta och vegetariska smörgåsar. Dessutom hembakade bakverk.

Läs mer och boka bord här >>

I PANDEMINS SPÅR

“Ju tidigare i veckan desto mindre trängsel” 

Vi fortsätter att hålla avstånd. Vi har möblerat om och behåller större ytor för att minska risken för trängsel. Ju tidigare i veckan desto färre besökare.
Helger är det 
hundförbud – om du inte bär hunden. Vardagar alltid kort koppel. Välkommen!
Öppettider: Vardag: 10–17. Helg: 11–17.

Trädgårdscafé: 11–16, vardag & 11–16.30, helg.
Vegetarisk lunchbuffé serveras vardagar, 11.30–14.15.

TRÄDGÅRDSKALENDER

Gläds med tulpaner

Alla blir glada av tulpaner – det är universellt. En färgglad favoritväxt i Sverige så här års. I början/mitten av januari är det premiär för självplock av tulpaner hos oss och 15 januari är det Tulpanens Dag. Mer om tulpaner och faran att du vattnar ihjäl dina krukväxter vintertid hittar du i vår Trädgårdskalender.

LÄS MER HÄR OM JANUARI>>

TRÄDGÅRDS- & LANDSKAPSDESIGN

Planera trädgård – boka hembesök

Dags att planera trädgården? Vår designavdelning, med medarbetare som har mångårig erfarenhet och utbildning, fixar det mesta från lös idé till färdig ritning eller trädgård. Avdelning, som i virustider skräddarsyr hembesök utomhus in i minsta detalj.

Se våra designtjänster >>

 

KONFERENS

Har du bokat konferens?

Sneglar du efter en trygg konferensmiljö? Vi skräddarsyr konferenser efter önskemål under hela året. Boka en annorlunda dag i våra luftiga konferenslokaler. Servering av morgon- & eftermiddagsfika samt lunch – vegetarisk lunchbuffé – ingår.
Dessutom stora möjligheter till ”walk and talk” – promenad i Slottsparken. Skaffa ytterligare inspiration i våra växthus.

Förfrågan på hemsida – www.rappne.se/konferens
*Ta kontakt med konferensavdelning; 08 655 28 94,
Email; Konferens@rappne.se

Se fler detaljer här >>

Jobba hos oss

Slottsträdgården Ulriksdal är en av Sveriges mest välrenommerade handelsträdgårdar, därmed också en attraktiv och trevlig arbetsplats. Är du intresserad av att jobba hos oss?
Just nu är vi på jakt efter kassapersonal till butiken.

Läs mer om jobbet >>

UTETRÄDGÅRDEN

FOR kan ge svar på frågan

Det är inte alltid vi hinner svara på dina frågor via mail eller mobil. Är det brådis? För växtrådgivning och växtskyddsfrågor kontakta gärna Fritidsodlarnas Riksorganisation (FOR) – trädgårdsrådgivningen/ 

FOR har professionell och gratis rådgivning tre dagar i veckan (oktober–mars), tisdag–torsdag, kl  9.00–12.00. Ring: 018 15 26 00. Mail: radgivning@for.se Hos FOR – www.for.se – finns också digert bibliotek med vanliga frågor och svar.

SLOTTSTRÄDGÅRDEN ULRIKSDAL

En upplevelse för alla sinnen

Slottsträdgården Ulriksdal är vackert belägen i Ulriksdals Slottspark, bara tio minuter från Stockholms city. I en miljö där trädgårdsodling haft en central roll ända sedan 1600-talet. Vi förfogar över unik kompetens och ett sällsynt brett sortiment när det gäller växter och tillbehör. Slottsträdgården Ulriksdal har utvecklats till ett populärt utflyktsmål och blivit en inspirationskälla för hem och trädgård. Ett besök är en upplevelse för alla sinnen.

Slottsträdgården Ulriksdal is beautifully situated in the Ulriksdals Palace park, just ten minutes from downtown Stockholm. In an environment where horticulture played a central role since the 1600s. We possesses unique expertise and a rare wide range when it comes to plants and Slottsträdgården Ulriksdal has developed into a popular destination and has become an inspiration for the home and garden. A visit is a treat for all the senses.

FRILANDET

Frilandet stängt för säsongen

Frilandet har stängt. Säsongen har varit minst sagt variationsrik då torra och varma perioder har varvats med svalare dagar och mängder av nederbörd. Trots det har intresset för våra egenodlade grönsaker och blommor som vanligt varit mycket stort. Vi räknar och hoppas att få se dig nästa år igen, strax efter midsommar.
Mer om Frilandet >>

a Se & hör historien om Frilandet  >>

KURSER & FÖRELÄSNINGAR

Nya föreläsningar 2022

Serien med populära föreläsningar & kurser återkommer 2022 – till följd av pandemin. Nya erbjudanden och föreläsningar planeras.

 

Köp presentkort här

Vi söker kassapersonal till butiken

Hjärtat där växtligheten pulserar året runt

Våra kokböcker och recept