MISSA INTE

Äppeldagar, 21–22 september

 En fruktbar helg i äpplets tecken. Vi inbjuder dig och dina äpplen till mobil mustning. Eller låt experten sortbestämma dina äpplen. 

Se helgens aktiviteter här >>

JUST NU

Självplock av grönsaker & blommor – se pumpatunneln

På frilandet är det full fart på självplocket. Plocka rädisor och andra grönsaker, kryddväxter eller varför inte en blomsterbukett? Det finns ett 50-tal sorter. Ett grönskande skådespel, inte minst med den 14 meter långa pumpatunneln och vårt stora insektshotell med plats för tusentals gäster. Titta förbi – plocka & få ny energi.

Dags att boka höstkonferensen

Redan september – hög tid att boka höstkonferensen. Visst var det du som skulle ordna den…? Överraska med en annorlunda, kreativ och minnesvärd konferens, spetsad med en energigivande aktivitet samt garanterat god mat hos oss. Våra lokaler ligger i direkt anslutning till handelsträdgården och passar både stora och små sällskap. Moderna, flexibla och funktionella lokaler i naturskön miljö.

Vi skräddarsyr efter era önskemål – när som helst under året. Se själv >>

AKTUELLT

Trädgårds-
kalender,
september

September är på många platser årets mest mångsidiga trädgårdsmånad. Insup trädgårdens prakt. Ta hand om bär och frukt, skörda grönsaker och känn dig rik på all skönhet för med hösten inleds trädgårdsåret. Många detaljer att tänka på – gallra, skörda, plantera och inte minst planera. Här får du en handfull goda råd i trädgårdskalendern. Och hos oss är september intensiv och händelserik.

Trädgårdskalendern>>

AKTUELLT

Uteträdgården i höstskrud gör ingen besviken

Uteträdgården är stor, grön, grann och välfylld just nu. Här hittar du Sveriges förmodligen bredaste utbud av trädgårdsväxter – träd, buskar, häckväxter, perenner, kryddor och rosor. Kom och planera höstens nya planteringar i trädgården.
Se & hör rosexperten Magnus Lundgrens bästa råd och tips (klicka) >>

SLOTTSTRÄDGÅRDEN ULRIKSDAL

En upplevelse för alla sinnen

Slottsträdgården Ulriksdal är vackert belägen i Ulriksdals Slottspark, bara tio minuter från Stockholms city. I en miljö där trädgårdsodling haft en central roll ända sedan 1600-talet. Vi förfogar över unik kompetens och ett sällsynt brett sortiment när det gäller växter och tillbehör. Slottsträdgården Ulriksdal har utvecklats till ett populärt utflyktsmål och blivit en inspirationskälla för hem och trädgård. Ett besök är en upplevelse för alla sinnen.

Slottsträdgården Ulriksdal is beautifully situated in the Ulriksdals Palace park, just ten minutes from downtown Stockholm. In an environment where horticulture played a central role since the 1600s. We possesses unique expertise and a rare wide range when it comes to plants and Slottsträdgården Ulriksdal has developed into a popular destination and has become an inspiration for the home and garden. A visit is a treat for all the senses.

AKTUELLT

Växthus fyllda av färgprakt – välj din favorit

 Både växthus och uteträdgård är just nu fyllda av färgprakt och smakfulla växter – i dubbel bemärkelse. Växtriket frodas under några intensiva månader. Vare sig du ska plantera den tåliga häcken i trädgården eller är på jakt efter nya dahlior  eller en kryddig planta till balkongen så har vi ett förslag av högsta kvalitet. Garanterat värt ett besök.

Se & hör när Lovisa planterar julstjärnorna >>

Trädgårdscaféet
– vegetarisk buffé, en ständig succé

 En smakfull och spännande matupplevelse alla dagar i veckan. Vi använder säsongens råvaror, företrädesvis ekologiska och närodlade. Vardagar serveras den uppskattade vegetariska lunchbuffén som under tio år utvecklats till en succé. Allt tillagat av vår eminenta och trogna kökspersonal, med smaker från världens olika kök. Eller varför inte en soppa, en smörgås av garanterat hembakat bröd eller en fika med go´saker från vårt eget bageri.

CAFÉ ÖPPETTIDER
Alla dagar: 11.00–16.30

Vegetarisk buffé serveras normalt helgfria vardagar 11.30–14.15
OBS: Afternoon Tea tar en paus under höst–vinter 2019/2020


Våra växter

 Här hittar du landets förmodligen bredaste utbud av trädgårdsväxter. Inte minst vår egen odling genererar ekologiska växter av högsta kvalitet under hela året. Ett uppskattat och prisvärt sortiment som kombineras med professionell sakkunskap och personal.

Trädgårdsbutik som alltid överraskar

Trädgårdsbutiken sätter färg och personlig prägel på trädgårdsrummet. Säsongens aktuella växter, läckra blomsterarrangemang, krukor av senaste snitt, allehanda redskap, modern och spännande inredning. Påminner emellanåt om ett levande konstverk och kan byta skepnad från en dag till annan. Men just nu har mycket att göra, måste prioritera våra kunder på plats och hinner inte alltid svara i telefon.

Titta in i Trädgårdsbutiken >>

Jobba hos oss

Slottsträdgården Ulriksdal är en av Sveriges mest välrenommerade handelsträdgårdar, därmed också en attraktiv och trevlig arbetsplats. Är du intresserad av att jobba hos oss?
Just nu är vi på jakt efter en händig arbetskamrat till service- och teknikavdelningen.

Läs mer om jobbet >>

Vi planerar din trädgård – från idé till verklighet

Våra kokböcker och recept

Hjärtat där växtligheten pulserar året runt

Bröllop med tusen möjligheter

Här når festen nya
höjder året runt

Här ger våra kunder
sin bild #instagram