Smakfullt alla dar i veckan

Trädgårdscaféet utlovar en smakfull upplevelse. Uppskattad vegetarisk lunchbuffé serveras vardagar & helgmenyn består av egenodlade soppor, smörgåsar och go´fika? Vi tillagar allting i eget kök och prioriterar säsongens råvaror.

Alla rätter är, i möjligaste mån, tillagade av regionala ekologiska råvaror. Anrättningarna präglas året runt av säsongens råvaror och vi prioriterar ingredienser i följande ordning; 1. Svenskt krav/eko. 2. Europeiskt krav/eko. 3. Så lite som möjligt från övriga världen – här rör det sig ofta om olika smaksättare/kryddor.

Målsättningen är en spännande matupplevelse som innehåller det lilla extra. Beställ ett gott glas vin eller en läskande öl till maten.
Vegetarisk lunchbuffé, vardag 11.30–14.15. Pris: 199:-.

• Dagens soppa 135:- inkl. blandad sallad med dressing, smör & bröd, mineralvatten och kaffe/te.

I lunchbuffén ingår: Minst 3 varmrätter, 3 sallader, soppa, frukt och bröd, mineralvatten & kaffe/te.

Smörgåsar och bakverk: Trädgårdscaféet serverar ett urval av matiga smörgåsar veckans alla dagar, 59–98:-

Vid bordsreservation
• Till lunchbuffén är du garanterad bord. Bokade sällskap hämtas ur kön.
• Går inte att boka lör- och söndag samt helgdagar (klämdagar) när buffé inte serveras.

Helger serveras: Normalt vegetarisk soppa (135 kr), gryta/sallad (159 kr) samt vegetarisk smörgås (59–98 kr). Dessutom hembakade bakverk. Vegetarisk lunchbuffé serveras inte på helger.

Matallergi? Vi strävar efter att dagligen servera några rätter fria från nötter, mjölk, gluten och ägg. Är du mycket känslig bör du vara medveten om att det kan finnas spår av dessa ämnen eftersom de dagligen hanteras i köket. Vi använder vanligtvis kryddor som chili och paprika, olika typer av lök, selleri, ingefära, tomat, citrus, stenfrukter, olika sorter av curry och baljväxter.

>

Boka bord

Använd formuläret här nedan för att skicka in din reservation.

Det går inte att boka bord på lördagar och söndagar samt vissa helgdagar (klämdagar) när vi inte serverar buffé.

En trädgårdsbok och fyra kokböcker

Passa på när du har vägarna förbi och införskaffa någon av våra fyra  kokböcker. Vegofesten är den senaste från 2019, Innan dess kom Bakat (2015), Vegetariskt (2015) och Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet (2013). Böcker och recept som alla har författats av Katarina Nordgren i samarbete med våra professionella kockar och kökspersonal. Tomas Södergren har tagit fantastiska och inspirerande bilder. Kokböckerna  kostar mellan 145–225 kr.
Här finns också  Växtriket – årstiderna på Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rappne.
Pris 239 kr.

Läs mer om böckerna >>